Serre bouwen

Bookmark and Share Een serre bouwen is geen eenvoudige klus. Het is een behoorlijk kostbare verbouwing en vergt een zorgvuldige voorbereiding. Denk hierbij aan het heien van fundering alvorens met het bouwen van een serre wordt begonnen. Desondanks is een serre bouwen vaak goedkoper dan een aanbouw.

Voor het bouwen van de serre is een bouwvergunning eerder regel dan uitzondering. Vraag daarom bij de gemeente of een bouwvergunning nodig is. Uw leverancier kan u eventueel uit de brand helpen met deze procedure; vooral als het iemand uit de regio is. Die weet namelijk vaak hoe de aanvraagprocedure bij uw gemeente werkt.

De bouw van een serre gaat gepaard met behoorlijk wat breekwerk, een container voor bouwafval is doorgaans geen overbodige luxe. Met het bouwen van een serre bent u nog niet klaar. De serre en uw woonkamer en/of keuken zal ook opnieuw afgewerkt moeten worden.

De bouw van een serre kan geheel ter plaatste gedaan worden enkele voorgefabriceerde onderdelen worden ter plaatse tot een volwaardige serre geassembleerd. De laatste bouwmethode voor een serre noemt men pre-fab.