Prijs serre

Bookmark and Share Een serre is niet goedkoop. De kosten van een serre liggen tussen de €750,- en meer dan €4000... En dat is een prijs per vierkante meter! Toch is een serre in de regel goedkoper dan een aanbouw en heeft bijkomende voordelen als de enorme licht-, en ruimtetoename in de woning.

De prijs van een serre is door te berekenen wanneer u uw huis verkoopt, waardoor de prijs van een serre eerder als een investering i.p.v. kosten te typeren is.

De prijs van een serre wordt dus grotendeels bepaald door de afmeting. Maar ook spelen de gebruikte materiaalsoorten en bouwmethoden een rol. Hout is het goedkoopste basismateriaal. Alleen kost het plaatsen van een houten serre misschien weer meer arbeidsloon.

Ook de glassoorten verschillen in prijs. Goedkoper glas kan uiteindelijk duurder zijn doordat het meer warmte verliest en uw energierekening hoger uitvalt. De prijs van een serre houdt niet op bij de serre zelf. U zult namelijk ook aan de afwerking zoals de vloer en zonwering moeten budgetteren.