Isolatie

Bookmark and Share Een serre verliest op twee manieren warmte: via het gebruikte materiaal (kunststof, hout en/of aluminium) voor het geraamte/frame en glas. Als logisch gevolg behaalt u dus de besparingen door te kiezen voor goed isolerende materialen en glaswerk.

Gewoonlijk isoleert kunststof beter dan aluminium. Houten kozijnen isoleren weer beter dan kunststof kozijnen. Bij de aanschaf van aluminium kozijnen is het belangrijk te letten op de isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde, des te meer u bespaart op uw stookkosten.

Een serre wordt niet van simpel glas voorzien. Het glas is een stuk dikker dan glas in raamkozijnen omdat het meer weerstand moet kunnen verdragen. Dit glas wordt veiligheidsglas genoemd. Hierdoor isoleert glas van een serre per definitie al redelijk goed. Het veiligheidsglas in uit te voeren met verschillende coatings die de isolatiewaarde verder opkrikken.

Verder is het belangrijk dat er geen naden en kieren tussen de glasplaten en de serre en het huis zitten. Dit lijkt logisch, maar een goede afwerking is niet altijd zo vanzelfsprekend. Let hier dus goed op. Tocht is namelijk één van de grootste energieslurpers van uw huis en beïnvloed het woongenot nadelig.

Vraag uw serreleverancier naar meer energiebesparende maatregelen voor uw serre.