Houten Serre

Bookmark and Share Hout is een prachtig bouwmateriaal. Het grootste voordeel van hout is dat het zo bewerkbaar is. Hout heeft een goede isolatiewaarde en is - mits goed onderhouden - duurzaam. Doordat hout al eeuwen gebruikt wordt in de bouw geeft het een mooie klassieke uitstraling. Maar ook voor een moderne context is een mooie houten serre te maken.

Een houten serre wordt doorgaans ter plaatse op maat gemaakt en dus niet vooraf in een werkplaats of fabriek. Hierdoor "past" een houten serre altijd. Ook is hout een relatief goedkope grondstof. Samen met de hoge isolatiewaarde zorgt dit ervoor dat hout kosten bespaard.

U heeft wel meer onderhoudskosten aan een houten serre dan bij andere materiaalsoorten. Het hout zal namelijk om de zoveel jaar geverfd moeten worden. Ook. kost het maatwerk van een houten serre kost u wat meer arbeidsloon.

Het is namelijk essentieel dat u een houten serre goed onderhoudt. Onderhoud verhoogt namelijk de levensduur van de houten serre en heeft een positieve invloed op het uiterlijk van de serre. Anders gezegd: een slecht onderhouden serre gaat niet lang mee en ziet er niet uit.