Aluminium Serre

Bookmark and Share Aluminium is net als hout een goed te bewerken bouwmateriaal. Aluminium serres zijn zowel vooraf in de fabriek te maken als ter plaatse. In tegenstelling tot ijzer roest aluminium niet. Dat wil niet zeggen dat een aluminium serre geheel onderhoudsvrij is.

De coating van het aluminium beschermt het materiaal wel degelijk en ook is het nodig de sponningen om de zoveel tijd even na te lopen en eventueel opnieuw te spannen. Dit wordt veroorzaak door het krimpen en uitzetten van het aluminium.

De coating waar het aluminium wordt afgewerkt is in iedere kleur uit te voeren. Door te combineren met kleur en ontwerp van de serre is ieder gewenste soort uitstraling te krijgen, van klassiek tot modern. Doordat aluminium een licht maar enorm sterk materiaal is (vliegtuigen worden immers van aluminium gemaakt) is het mogelijk de serre van dunner geraamte te voorzien dan bij kunststof en hout. Dit heeft weer een nog grotere lichtopbrengst tot gevolg.

Een nadeel van aluminium is dat dit materiaal zelf niet zo goed isoleert. Vraag bij uw leverancier daarom naar meer informatie.